Met deze functie laat jij je modellen glowen!

Vraag jij je af hoe andere fotografen hun modellen toch zo mooi afgewerkt krijgen? Perfecte skintones, wegwerken van oneffenheden, stralende ogen, zachte huid… Dat moet toch enorm veel tijd kosten? Wrong! Met deze nieuwe Lightroom Classic functie edit jij je modellen in no time! 

Lightroom verbetert zich de laatste tijd aan een snel tempo. Waar ik vroeger nog af en toe Photoshop gebruikte om mijn modellen te bewerken, is Photoshop voor mijn persoonlijk behoorlijk overbodig geworden. Lightroom heeft namelijk erg veel functies die je toestaan om je modellen perfect te editen. 

Een van mijn favoriete functies is de functie maskeren. Hiermee breng je maskers aan op je foto die jij afzonderlijk kan gaan bewerken. Je kan bijvoorbeeld werken aan de hand van een penseel, je kan het onderwerp of de lucht selecteren, radiaalfilters toevoegen… Maar Lightroom heeft nog een andere tool binnen maskeren, namelijk eentje die de personen in je foto detecteert. Zo hoef je niet alles handmatig met je penseel te selecteren en zal de selectie veel nauwkeuriger zijn. 

Je klikt daarvoor in het ontwikkelpaneel op de tool maskeren (het rondje).

Daarna klik je bij ‘personen’ op de persoon waarvan je een bepaald onderdeel wil editen. Je zal zien dat Lightroom een heel aantal opties aanbiedt zoals: lichaamshuid, gezichtshuid, haar, oogwit, pupil…

Je kiest het deel dat je wil editen en doet daarna de gewenste aanpassingen. Je kan bijvoorbeeld de ogen oplichten door de belichting en verzadiging naar boven te doen of je kan de huid verzachten door de textuur en helderheid een beetje naar beneden te doen. Op deze manier heb jij binnen no time je modellen perfect bewerkt en spaar jij ongetwijfeld enorm veel tijd uit! 

Wil je trouwens meer over mijn bewerkingsproces leren? Ik leer je alles over Lightroom van A tot Z in mijn online cursus Editen in Lightroom! In deze cursus neem ik jou mee doorheen alle functie in Lightroom, maar leer ik je ook hoe je een snelle workflow creëert, hoe je golden hour foto’s edit, welke apparatuur je nodig hebt, hoe je je foto’s best exporteert en nog veel meer! 

leer me kennen

Hi! Ik ben Elyze, full time familiefotograaf en coach voor fotografen. Toen ik afstudeerde van de universiteit besloot ik om mijn passie achterna te gaan. Ik werd full time fotograaf. Mijn bedrijf ontwikkelde zich op minder dan één jaar tot een winstgevende business die me alle vrijheid geeft om te doen wat ik graag doe. 

Naast fotografie ontwikkelde ik een tweede passie voor coaching. Andere fotografen helpen met het ontwikkelen van hun talent en hen begeleiden in het runnen van hun business, I love it. Ik ben ervan overtuigd dat jij met de juiste begeleiding en een duwtje in de rug alles kan bereiken waar jij van droomt! 

IK BEN ELYZE

Hi there

Ontdek de presets

Pas mijn professionele fotobewerking toe op jouw foto’s met mijn desktop presets. De presets vormen een goede basis voor consistentie in je beelden. Ze zijn gemakkelijk aanpasbaar zodat jij je eigen accenten als fotograaf kan leggen.

Met het Golden Stories desktop pakket geef je een warme bewerking aan jouw foto’s, je versnelt je workflow en je trekt meer klanten aan. Deze veelzijdige collectie bevat 5 presets: een zwart wit preset, een basis preset en 3 aangepaste versies voor verschillende omstandigheden.

Desktop presets

Voor fotografen

Andere tools om jou te helpen groeien als fotograaf

Coming soon

De Photo Business Booster is mijn meest uitgebreide online cursus met optie tot live coaching. Deze cursus neemt je mee van begin tot einde in mijn wereld van fotografie, en gaat verder dan enkel de photo basics.

Photo business booster

Met mijn aanbod aan online cursussen help ik jou om je fotografieskills te verbeteren en een succesvolle business op te bouwen. Wil jij graag meer leren over alles dat met fotograferen, editen en het runnen van een fotografiebusiness te maken heeft? En dat vanuit je zetel, home office of favoriete koffiebar? Dan ben je hier op de juiste plek! 

Online cursussen

Ontdek meer

Ben jij ready om je foto's professioneel te gaan bewerken? In deze online videocursus neem ik jou mee in mijn wereld van Lightroom. Ik leer jou heel mijn bewerkingsworkflow van begin tot einde!

Editen in lightroom

Ga naar de shop

Ben je op zoek naar een laagdrempelige vorm van kennis die je snel kan doornemen en toepassen? Ik heb enkele e-books ontwikkeld waarin ik mijn beste tips en tricks heb verzameld die jou snel op weg kunnen zetten.

Daarnaast vind je hier ook handige templates die je helpen om je fotobusiness verder te ontwikkelen. 

e-books & templates

En ook nog . . .

Wil jij op de hoogte blijven van mijn coachings, cursussen, nieuwe preset collecties, ... of ontvang je graag regelmatig fotografietips? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Nu downloaden

Fotograferen met emotie en connectie is hip. Hoewel het op Instagram misschien allemaal vanzelfsprekend lijkt, hebben veel fotografen het hier nog moeilijk mee. In dit e-book geef ik je mijn 3 beste tips zodat jij tijdens jouw shoots ook meer gevoel kan vastleggen!
3 tips voor fotograferen met meer emotie en connectie

Gratis E-book

Freebie

Volg me op

Instagram

@simplestories.fotografie