Black Friday Deals voor fotografen

Het is weer Black Friday! Hét ideale moment voor jou om enkele mooie deals te sluiten. In dit artikel geef ik je mijn favoriete Black Friday aanbiedingen voor fotografen. Enerzijds laat ik je zien welke mijn favoriete programma’s zijn om op te nemen in jouw fotografie workflow. Anderzijds raad ik je enkele van mijn favoriete fotografie producten en toestellen aan. 

Psst! Je vindt ook vaak een code terug waarmee je nog eens extra korting krijgt. Speciaal cadeautje van mij voor jou! Deze codes gelden trouwens ook op andere momenten van het jaar 😉

Ps. omdat ik zelf een trouwe klant ben bij sommige leveranciers, heb ik een klein affiliate voordeel. Daar ben ik altijd transparant over! Maar ik geef je steeds mijn eerlijke mening en raad je enkel de programma’s en producten aan waar ik zelf 100% achter sta!

Ready? Go! 

SYSTEMEN

1) Pictime: mijn favoriete online gallery systeem

Deal: ontvang 20% korting op een Pictime jaarabonnement + ontvang 2 maanden gratis + zet je galerijen gratis om (als je bv. nog een ander programma gebruikt).

Ben jij nog op zoek naar een professionele manier om je foto’s af te leveren aan je klanten? Pictime is simply the best! Als er één programma is waar ik 100% achter sta, dan is het Pictime. 

Ik hou het kort. De voordelen van Pictime: 

  • Je foto’s worden professioneel afgeleverd in een prachtige galerij 
  • Je kan een webshop koppelen aan de galerij met fotoproducten, waar je zelf helemaal niets voor hoeft te doen
  • Pictime heeft allerlei slimme marketingstrategieën waardoor jij de prijs van je shoot nog eens dubbel kan verdienen door middel van upselling. 

Neem het van mij aan: eens je Pictime gebruikt, there’s no way back! 

Gebruik deze code als je graag een extra maand gratis wil: R3RYE2

2) Flodesk: fancy e-mail marketing voor fotografen

Deal: Krijg nu 1 volledig jaar 50% korting op een abonnement bij Flodesk 

Flodesk is bij uitstek mijn favoriete programma voor e-mail marketing. Ben jij het ook beu om steeds alles via Instagram te verkopen? Dan kan e-mail marketing een goede bron zijn om nieuwe klanten aan te trekken. 

Maar ook als je graag op sociale media actief bent, is e-mail marketing een heel effectieve manier om potentiële klanten te overtuigen om een dienst bij jou te boeken. 

Via Flodesk bouw jij een mailinglijst op (waar mensen zich op kunnen inschrijven via je website of via je socials). Daarna kan je prachtig ontworpen mails en nieuwsbrieven sturen naar iedereen op je lijst. 

Maar een goede e-mail marketing opzetten is niet het enige voordeel aan Flodesk, je kan er ook je brochure mee integreren op je website OF je socials 🔥 Op die manier kunnen je klanten je brochure dus automatisch downloaden. 

Deze functie is vooral heel handig als je nog geen website hebt. Je kan namelijk in je link in bio of in een story highlight een link plaatsen naar een formulier dat je maakt in Flodesk. Zodra potentiële klanten hun gegevens invullen, ontvangen ze dan een e-mail met een brochure waarin je je klanten alle informatie kan geven 📧

Flodesk is dus ideaal als jij je systemen meer wil automatiseren! 

Wil je Flodesk zelf graag uittesten? Via deze link krijg je gedurende 1 jaar 50% korting op je abonnement! 🥳 Ps. als je een kortingscode moet ingeven, gebruik dan de code IW6J6G.  

3) Showit: ontwerp eenvoudig je eigen website

Deal: krijg 1 maand extra gratis met de code simplestories

Als jij jezelf professioneel wilt positioneren als fotograaf, is het van belang dat je je werk en aanbod kan laten zien op een mooie website. Ben jij zelf niet zo van het programmeren en wil je liever geen duizenden euro’s uitgeven aan het laten ontwerpen van een website? Dan is Showit de ideale oplossing voor jou!

Showit is een drag en drop systeem waarbij jij makkelijk je eigen website kan ontwerpen. Geloof mij, ik ben niet zo sterk met computers en zelfs ik kan het 😅 Daarnaast kan je ook templates aankopen voor Showit, die je achteraf makkelijk zelf personaliseert. 

Helaas doet Showit niet mee aan Black Friday, maar met de code simplestories krijg je wel een extra maand gratis! 

4) Fotostudio.io: CRM voor fotografen

Deal: ontvang 30% korting tijdens Black Friday + krijg 1 maand extra gratis met mijn code 

Het laatste programma op mijn lijstje is Fotostudio.io. Fotostudio is een CRM systeem specifiek voor fotografen. Je beheert er alles : je klantgegevens, automatische mails, facturen, vragenlijsten, contracten. Ideaal dus als jij het beu bent om overwhelmed te zijn door een chaos in je administratie. 

Ik gebruik Fotostudio.io al 2 jaar en it saved my life: ik vergeet niets meer en heb een duidelijk overzicht van mijn volledige administratie. Je kan zelfs een online agendasysteem opzetten in Fotostudio.io waardoor je dus niet meer met externe programma’s zoals Calendly moet werken. 

Gebruik deze code FS6697 als je graag een extra gratis maand wil ontvangen, deze geldt zelfs buiten Black Friday!

FOTOGRAFIE PRODUCTEN

1) Hähnel ProCube 2

Laad jij de batterijen van je camera nog op via het kabeltje dat bij je toestel zat? Dan is het tijd om daarmee te stoppen! Via de laadblok van de Pro Cube 2, laad je je batterijen per 2 giga snel op. Ideaal tijdens huwelijksfeesten of als je weer eens vergeten bent om je camera op te laden en je liever geen uren wacht op die volle batterij 😉

2) Sandisk Extreme Portable SSD

Voor een fotograaf is niets zo belangrijk als voldoende back-ups zodat we de foto’s van onze klanten veilig stellen. Mijn tip: gebruik geen gewone externe harde schijf, maar schakel over naar een SSD. Waarom? Deze zijn duurzamer en gaan veel minder snel stuk. Doordat de SSD geen losse bestanddelen bevat, zijn je foto’s op deze schijf een heel stuk veiliger dan op een andere externe harde schijf. 

Geloof mij, ik heb al meerdere externe harde schijven weten crashen en sinds ik SSD’s gebruik heb ik hier (gelukkig) nooit meer last van gehad 😍

Via deze link kan je de SSD terugvinden die ik gebruik. 

Wil je liever eentje die nog sneller is? Neem dan hier eens een kijkje.

3) Sandisk geheugenkaarten

Een fotograaf heeft nooit genoeg geheugenkaarten, toch? 😂 Met Black Friday sla ik naar jaarlijkse traditie weer een nieuwe lading geheugenkaartjes in. Ik gebruik namelijk nooit te lang dezelfde, aangezien deze af en toe ook crashen na intensief gebruik. 

Bij het uitkiezen van een geheugenkaart is het van belang dat je eentje neemt met een goede snelheid: dit heeft zowel voordeel in jouw camera als wanneer je je foto’s wil uploaden op je pc of SSD! Ik kies meestal voor minimum 200 mb/s

Je vindt via hier mijn favoriete geheugenkaarten!

4) Camera body’s

Mijn all time favorite camera: de Sony a7iii. Ik heb er zelf 2 en ik zou nooit meer anders willen! Let wel: er is ondertussen een nieuw model uit (de iv). Je hebt dus twee opties: (1) je kiest voor het vorige model en scoort hierdoor een mooie prijs voor een super goed toestel, (2) je kiest voor het laatste nieuwe model, hebt daardoor alle nieuwe snufjes, maar je betaalt ook wel ietsje meer. 

Mijn tip: start jij pas met fotografie: dan kan je prima de iii aankopen. Ben jij al een meer gevorderde fotograaf: ga dan voor het nieuwe model! 

Zo, hopelijk heb ik je op deze manier een overzicht kunnen geven van programma’s en producten die echt de moeite zijn! Getest en goedgekeurd door mezelf 😌 Happy shopping!

leer me kennen

Hi! Ik ben Elyze, full time familiefotograaf en coach voor fotografen. Toen ik afstudeerde van de universiteit besloot ik om mijn passie achterna te gaan. Ik werd full time fotograaf. Mijn bedrijf ontwikkelde zich op minder dan één jaar tot een winstgevende business die me alle vrijheid geeft om te doen wat ik graag doe. 

Naast fotografie ontwikkelde ik een tweede passie voor coaching. Andere fotografen helpen met het ontwikkelen van hun talent en hen begeleiden in het runnen van hun business, I love it. Ik ben ervan overtuigd dat jij met de juiste begeleiding en een duwtje in de rug alles kan bereiken waar jij van droomt! 

IK BEN ELYZE

Hi there

Ontdek de presets

Pas mijn professionele fotobewerking toe op jouw foto’s met mijn desktop presets. De presets vormen een goede basis voor consistentie in je beelden. Ze zijn gemakkelijk aanpasbaar zodat jij je eigen accenten als fotograaf kan leggen.

Met het Golden Stories desktop pakket geef je een warme bewerking aan jouw foto’s, je versnelt je workflow en je trekt meer klanten aan. Deze veelzijdige collectie bevat 5 presets: een zwart wit preset, een basis preset en 3 aangepaste versies voor verschillende omstandigheden.

Desktop presets

Voor fotografen

Andere tools om jou te helpen groeien als fotograaf

Coming soon

De Photo Business Booster is mijn meest uitgebreide online cursus met optie tot live coaching. Deze cursus neemt je mee van begin tot einde in mijn wereld van fotografie, en gaat verder dan enkel de photo basics.

Photo business booster

Met mijn aanbod aan online cursussen help ik jou om je fotografieskills te verbeteren en een succesvolle business op te bouwen. Wil jij graag meer leren over alles dat met fotograferen, editen en het runnen van een fotografiebusiness te maken heeft? En dat vanuit je zetel, home office of favoriete koffiebar? Dan ben je hier op de juiste plek! 

Online cursussen

Ontdek meer

Ben jij ready om je foto's professioneel te gaan bewerken? In deze online videocursus neem ik jou mee in mijn wereld van Lightroom. Ik leer jou heel mijn bewerkingsworkflow van begin tot einde!

Editen in lightroom

Ga naar de shop

Ben je op zoek naar een laagdrempelige vorm van kennis die je snel kan doornemen en toepassen? Ik heb enkele e-books ontwikkeld waarin ik mijn beste tips en tricks heb verzameld die jou snel op weg kunnen zetten.

Daarnaast vind je hier ook handige templates die je helpen om je fotobusiness verder te ontwikkelen. 

e-books & templates

En ook nog . . .

Wil jij op de hoogte blijven van mijn coachings, cursussen, nieuwe preset collecties, ... of ontvang je graag regelmatig fotografietips? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Nu downloaden

Fotograferen met emotie en connectie is hip. Hoewel het op Instagram misschien allemaal vanzelfsprekend lijkt, hebben veel fotografen het hier nog moeilijk mee. In dit e-book geef ik je mijn 3 beste tips zodat jij tijdens jouw shoots ook meer gevoel kan vastleggen!
3 tips voor fotograferen met meer emotie en connectie

Gratis E-book

Freebie

Volg me op

Instagram

@simplestories.fotografie